Met een back-up verbinding, altijd door kunnen werken!

Alles staat tegenwoordig in de Cloud, van online-werkplekken tot VoIP telefonie. Hierdoor is de zakelijke internetverbinding van levensbelang geworden. Niets is vervelender dan een internet of telefoonstoring. Zonder goede back-up verbinding kan een storing uw hele organisatie gedeeltelijk of geheel stil leggen.

Storingen zijn onvoorspelbaar en kunnen van een paar minuten tot enkele uren duren. Er is geen e-mail verkeer meer mogelijk en de online-werkplekken hebben geen toegang tot bedrijfsapplicaties en documenten en als klap op de vuurpijl kunt u ook niet meer bellen. De oplossing hiervoor is een back-up internetverbinding.

Wat is een back-up verbinding?

Bij een back-up verbinding heeft u naast de normale verbinding nog een tweede aansluiting. Als de hoofdverbinding uitvalt neemt de back-up verbinding het direct over. U merkt er vrijwel niets van en kunt gewoon doorgaan met werken zoals u gewend bent.

Het zou niet verstandig zijn om de back-up verbinding bij dezelfde provider aan te vragen want dan liggen ze er allebei uit bij een storing. Vaak ziet u een combinatie van Glasvezel en een VDSL-verbinding.

De optie met een 4G-modem is voor kleine organisaties wellicht een optie, maar de beperking van een databundel en het lokale 4G bereik kunnen alsnog zorgen voor problemen.

Zo ziet u maar dat een zakelijke internet verbinding veel meer is dan alleen maar toegang tot het internet. Denk hierbij ook aan een degelijk wifi netwerk. Een goed advies begint met een goede inventarisatie.

Doe hier de Postcode check om te zien welke maximale snelheid op uw adres beschikbaar is. Of neem contact met ons op voor een advies op maat.

Postcode Check

 


 

 

Zo leveren we eerlijk geprijsde telecomdiensten aan het MKB op basis van eigen platform en netwerk.​ Dit doen we met een team van telecom-specialisten, aangevuld met expertise vanuit ZeroPlex.