Voordelen van VoIP

Wat is VoIP of Voicehosted? Vereenvoudigd: Voice over IP; telefonie via internet.

VoIP is steeds populairder als bedrijfstelefonie want het is:

  • kostenbesparend,
  • flexibel,
  • analytisch,
  • te koppelen aan Office 365 en de meeste ERP- en CRM-systemen.

Goedkoper

Met VoIP kan er tot wel <50% worden bespaard op uw telefoniekosten. Er hoeft niet meer geïnvesteerd te worden in een complete telefooncentrale, deze bevindt zich in de Cloud. De belkosten en de kosten voor het beheer zijn aanzienlijk een stuk lager.

Flexibel

Als er een lichte krimp is of juist een uitbreiding dan kunt u eenvoudig af- en opschalen, waardoor u geen zorgen hoeft te maken over de telefoniekosten. Doordat de telefoontoestellen direct aangesloten via een router of switch en de telefooncentrale zich in de Cloud bevindt, speelt locatie geen rol meer.

De mogelijkheid om thuis te kunnen werken is sinds het begin van 2020 essentieel geworden! VoIP is dé oplossing als iedereen bereikbaar wil zijn, zowel thuis als op kantoor. Schakel eenvoudig door naar collega’s en mis geen belangrijke oproepen meer. Het enige wat nodig is een computer met internetverbinding nodig. Zelfs met een vast zakelijk telefoonnummer is het mogelijk telefoon gesprekken te ontvangen, door te schakelen en te bellen.

Analytisch

Er zijn verschillende software-tools beschikbaar om de telefonische communicatie te monitoren en achteraf te analyseren. Creëer inzicht over de inkomende gesprekken en analyseer onder andere; het aantal telefoongesprekken, het aantal gemiste oproepen, de gemiddelde wachttijd en gespreksduur. Met deze inzichten kan u de service verbeteren. Zo’n software-tool is gekoppeld aan de telefooncentrale in de Cloud, waardoor de aanschaf van extra hardware niet nodig is.

Gemakkelijk te integreren

VoIP werkt naadloos samen met het Microsoft Office 365 pakket en de meeste ERP- en CRM-systemen. Hierdoor kan u gemakkelijk vanaf de computer bellen. Het systeem herkent ook het nummer bij een inkomend gesprek, zo worden de gegevens en een eventueel dossier op het computerscherm direct weergegeven bij een inkomende oproep.

 

Benieuwd naar VoIP of Voicehosted?

We zijn altijd bereid om u persoonlijk advies op maat te geven. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

Wij zijn Trimaxx, de beste telecom-provider van Noord-Limburg.​ Zo leveren we eerlijk geprijsde telecomdiensten aan het MKB op basis van eigen platform en netwerk.​ Dit doen we met een team van telecom-specialisten, aangevuld met expertise vanuit ZeroPlex.