Zakelijk glasvezel, wat komt daar bij kijken?

Op steeds meer plaatsen wordt glasvezel geleverd. De razendsnelle internetverbinding waarmee vooral ondernemers hun voordeel kunnen doen. Ervaart uw onderneming problemen met te trage snelheden en instabiliteit van uw internet? Maar is glasvezel in uw regio niet beschikbaar? Dan kunt u als ondernemer zakelijk glasvezel laten aanleggen. Wij leggen graag uit hoe dat in z’n werk gaat.

Telecomproviders bepalen in Nederland waar wel en niet glasvezel voor particulier gebruik wordt aangelegd. Voor ondernemers is dat anders geregeld. Want zakelijk glasvezel mag u als ondernemer overal aan laten leggen.

Wat kost de aanleg van zakelijk glasvezel?

De eenmalige aanlegkosten van zakelijk glasvezel zijn afhankelijk van de afstand van uw bedrijf tot de wijkcentrale of een internetknooppunt. Soms hoeft er maar een klein stukje gegraven te worden. In andere gevallen moet er onder water of een asfaltweg door geboord worden, waardoor de kosten hoger zijn. Maar misschien ligt er al een buizennetwerk waar glasvezel eenvoudig doorheen gevoerd kan worden. Of ligt er al een glasvezelkabel voor de deur. Dan is het slechts een kwestie van het leggen van een lijn van die hoofdkabel naar de meterkast van uw bedrijf. En vallen de kosten juist mee. Hoeveel u moet investeren hangt dus af van de situatie per locatie.

Hoe gaat zakelijk glasvezel aanleggen in zijn werk?

  • Zodra u het contract hebt ondertekend geven wij een aannemer uit ons vertrouwde netwerk de opdracht.
  • Tijdens een schouw wordt eerst bekeken waar de glasvezelkabel optimaal kan komen te liggen en hoe er het meest voordelig gegraven kan worden.
  • Daarna worden de benodigde vergunningen aangevraagd.
  • Vervolgens worden de werkzaamheden ingepland en begint het graven.

Hoeveel kost zakelijk glasvezel?

Wat kost zakelijk glasvezel? Dat is de meest gestelde vraag aan ons. Een glasvezelverbinding wordt steeds populairder onder ondernemers, ook doordat er steeds meer en vaker in de cloud gewerkt wordt. Een up- en downloadsnelheid van 10 Gbit/s is tegenwoordig al haalbaar. Het is echter niet voor elk bedrijf weggelegd. Voor veel bedrijven is onduidelijk wat een glasvezelaansluiting kost, vaak worden de prijzen bepaald op basis van de locatie van het bedrijf.

We houden u op de hoogte van planning en voortgang!

U krijgt van ons ruim van tevoren de geplande opleverdatum door. Blijkt dat er tussentijds vertraging ontstaat? Door bijvoorbeeld vorst, onverwachte obstakels of de aanvraag van extra vergunningen voor bijzondere boringen? Of lopen de werkzaamheden voorspoediger dan gepland en is uw glasvezelaansluiting eerder klaar? Dan brengen we u direct op de hoogte. Bij Trimaxx, heeft u er zelf geen omkijken naar en weet u altijd precies waar u aan toe bent.

We regelen alles snel, zorgvuldig en goed voor u!

Daarbij maken we slim gebruik van onze uitstekende connecties. Met aannemers, gemeenten, leveranciers en andere betrokken partijen. Soms zorgt extra alertheid of net even dat ene belletje op het juiste moment voor een snellere vergunningverlening of een vlottere aanleg.

Ons werk zit er pas op als we zeker weten dat uw zakelijke glasvezelverbinding perfect werkt. U hoeft daar zelf alleen maar een router voor aan te sluiten, waarna de verbinding tot stand wordt gebracht. Daarna profiteert u als ondernemer dagelijks van de meest snelle en stabiele internetverbinding die u uw maar kunt wensen.

Wilt u weten wat ons zakelijk glasvezel tarief is voor uw postcode? Doe onze postcode check!

 

 

 


 

Wij zijn Trimaxx, de beste telecom-provider van Noord-Limburg.​

Zo leveren we eerlijk geprijsde telecomdiensten aan het MKB op basis van eigen platform en netwerk.​ Dit doen we met een team van telecom-specialisten, aangevuld met expertise vanuit ZeroPlex. Daarbij zorgen we dat u flexibel kan inspelen op veranderingen door gratis minuten/sms of mobiel data met collega’s te delen en hierdoor hoge buiten bundel kosten te voorkomen. Wat complex is maken we eenvoudig. Zodat onze klanten zich kunnen richten op de zaken die écht belangrijk zijn.