5 Voordelen van zakelijk glasvezel

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder internet en is het zelfs van essentieel belang voor bedrijven. Bedrijven hebben internet nodig voor het beheren van een website, om met klanten te communiceren en het bijhouden van de administratie. Dit is maar een kleine greep uit de werkzaamheden die via internet gedaan worden. Steeds vaker kiezen bedrijven voor Software as a Service. U heeft dan geen eigen software en servers meer op locatie, maar gebruikt de software in de cloud. SaaS heeft veel voordelen, maar vereist ook dat de dataverbinding naar het internet voldoet aan de gestelde eisen met betrekking tot betrouwbaarheid en capaciteit. Een goede invulling is dan een aansluiting op het glasvezelnetwerk.

Glasvezel voorbeeld - Trimaxx

WAT IS ZAKELIJK GLASVEZEL?

Glasvezel is een verbinding dat met de snelheid van het licht data vervoert. Het is een robuust medium bestaande uit flinterdun holle buisjes van glas en knipperende lasers. Hierdoor kunt u razendsnel internetten wat leidt tot minder haperingen en een stabiele verbinding voor alle soorten dataoverdracht.

WAAROM ZOU U VOOR GLASVEZEL KIEZEN?

Om u iets meer inzicht te geven in waarom glasvezel tegenwoordig de beste optie is, hebben wij vijf voordelen op een rijtje gezet:

 1. De snelheid
  Een van de grootste voordelen is toch wel de snelheid. In Nederland is internet via glasvezel het snelste beschikbare netwerk. Vaak kunt u kiezen tussen de snelheden 50, 100 en 500 Mbps. Als u dit vergelijkt met de gemiddelde internetsnelheid in Nederland, rond de 15 Mbps, is dat een aardig verschil. Hierdoor kunt u online snel schakelen met klanten en medewerkers.
 2. Betrouwbaarheid
  Bij glasvezel zijn de uploadsnelheid en downloadsnelheid gelijk. Dus of u bijvoorbeeld een bedrijfsvideo download of upload, met glasvezel gaat dit gaat even snel. Bij een normaal kabelnetwerk duurt het langer om bijvoorbeeld een video te uploaden dan te downloaden.
 3. Meer flexibiliteit
  In Nederland mag iedereen zijn diensten in internet, telefonie en televisie aanbieden op glasvezel. Hierdoor wordt keuze in aanbieders aanzienlijk vergroot. Bij een kabelnetwerk heeft u per regio vaak één aanbieder waardoor er minder mogelijkheden zijn.
 4. Afstand onafhankelijk
  Bij aansluitingen op basis van koper neemt de snelheid af naarmate men verder van de wijkcentrale zit. Bij glasvezel speelt deze afstand geen rol in de snelheid.
 5. Zeer geschikt voor zakelijk gebruik
  De snelheid en flexibiliteit van glasvezel zijn een zeer geschikte mogelijkheid voor zakelijk gebruik. U kunt met veel werknemers tegelijkertijd internetten, grote bestanden versturen of downloaden, werken vanaf de Cloud of videoconferenties houden zonder problemen. Als uw bedrijf groeit, kan de snelheid verhoogd worden.

Uw bedrijf is altijd online met de zakelijk glasvezel internetverbinding van Trimaxx. Snelle verbinding met een hoge capaciteit. Doe onze postcode check en zie direct het tarief!

 

Wij zijn Trimaxx, de beste telecom-provider van Noord-Limburg.​ Zo leveren we eerlijk geprijsde telecomdiensten aan het MKB op basis van eigen platform en netwerk.​ Dit doen we met een team van telecom-specialisten, aangevuld met expertise vanuit ZeroPlex.