KPN stopt met het kopernetwerk

Het KPN-kopernetwerk gaat eruit, voorkom vervelende verrassingen!

Gefeliciteerd! U heeft alle puntjes op de i gezet en de telecomsystemen van uw bedrijf lopen als een goed geoliede machine. Maar nu heeft KPN aangekondigd dat ze hun kopernetwerk gaan vervangen met glasvezel. Wat nu? Moet u zich zorgen maken? En hoe blijft uw bedrijf toekomstbestendig? In dit artikel leggen we u stap voor stap uit wat het uitfaseren van het kopernetwerk van KPN voor uw bedrijf betekent. Zo voorkomt u nare verrassingen en kunt u zich focussen op de dienstverlening voor uw klanten.

Waarom zet KPN het kopernetwerk uit?

Vanaf februari 2023 begint KPN met het vervangen van de verouderde koperen bekabeling in hun netwerk door glasvezel. Dit biedt een snellere en stabielere manier om internet en telefonie te leveren, wat voor veel minder storingen zorgt. Daarnaast is glasvezel veiliger, zodat uw gevoelige informatie en die van uw klanten beter is beschermd tegen cyberaanvallen. Tot slot verbruikt glasvezel ook nog eens veel minder energie dan een kopernetwerk.

U kunt het kopernetwerk ook wel vergelijken met een zware bakelieten telefoon met draaischijf en glasvezel met een moderne smartphone. KPN ziet glasvezel als dé technologie van de toekomst. En omdat glasvezel gelijke upload- en downloadsnelheden heeft en dus razendsnel is, is het een goede keuze voor de huidige communicatievormen. Denk aan videogesprekken, het delen van grote bestanden en VoIP-telefonie. Uiteindelijk zal in 2026 80% van de adressen in Nederland aangesloten zijn op glasvezel.

Hoe weet ik of ik een kopernetwerk heb?

U kunt bijvoorbeeld uw aansluitingen checken. De koperaansluiting heet ISRA en ziet er als volgt uit:

kpn kopernetwerk stopt | telecom | belfeld velden tegelen venlo baarlo venray reuver

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht, dan zoeken wij uit of u bent aangesloten op het kopernetwerk. Met onze postcodecheck kunt u trouwens direct zien of er al glasvezel beschikbaar is op uw adres. Staat uw bedrijfspand in verstedelijkt gebied? Dan kunt u ervan uitgaan dat glasvezel bij u nog wordt of al is aangelegd. Houdt u er rekening mee dat het kopernetwerk uiteindelijk overal wordt uitgezet. Twijfelt u over glasvezel en wilt u graag weten wat de andere opties zijn? Onze specialisten adviseren u graag over wat het beste bij uw situatie past.

Ik wil overstappen naar glasvezel. Wat nu?

Trimaxx regelt alles voor u. Moet er gegraven worden? We zorgen ervoor. Is uw netwerk al geïnstalleerd en wilt u apparatuur zoals een modem of router in bruikleen? Dat hebben we. Daarbovenop bieden we 24/7 support, zodat u altijd bent verzekerd van ondersteuning bij storingen. Zorg dat u op tijd overstapt naar een ander netwerk, zodat u van het uitzetten van het kopernetwerk geen hinder ondervindt.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u advies op maat voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag bij u langs om alle mogelijkheden te bespreken.

 


 


Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.