Past een servicenummer bij uw bedrijf?

Servicenummer(s), ook wel informatienummers genoemd, zijn telefoonnummers die vaak gebruikt worden voor zakelijke telefonie. Er zijn verschillende soorten servicenummers met ieder zijn eigen kenmerken. Bent u benieuwd welke servicenummers er zijn en welke het beste bij uw bedrijf past?

Om te begrijpen welke servicenummers bij uw bedrijf passen is het van belang om u van informatie over servicenummers te voorzien.

Er zijn verschillende soorten servicenummers. Elk nummer heeft zijn eigen karakter. Wilt u als bedrijf meer omzet genereren? Of wilt u het zo laagdrempelig mogelijk maken voor uw klanten? Dit zijn vragen die u als ondernemer moet stellen aan uzelf.

Om te bepalen welk nummer het beste bij uw bedrijf past, is het belangrijk dat u goed weet welke nummers er zijn en wat de nummers inhouden. We hebben voor u een lijst opgesteld. In deze lijst hebben we de verschillende servicenummers onder elkaar gezet en toegelicht.

0900-nummers voor serieuze diensten

Een 0900 nummer is een servicenummer waarbij de eigenaar van het nummer zelf bepaalt wat het tarief is. Het nummer is dus niet gratis voor de beller. Dit nummer is dus ideaal om extra inkomsten te genereren.

0800-nummers voor gratis informatie

Wilt u dat bellers u gratis kunnen bellen? Of wil je laten zien dat u uw klanten vooropstelt met uw eigen 0800 nummer. Vraag dan een 0800-nummer aan. U rekent niets voor uw dienst en u betaalt de belkosten van de beller. Zo neemt u de laatste drempel weg.

088-nummers

088 nummers kunt u uitstekend inzetten als servicenummer. Met deze nummers heeft u een landelijke uitstraling waarbij u gebruik kan maken van alle slimme features die de servicenummerdienst u biedt. Voor het bellen naar een 088-nummer betaalt de beller nooit meer dan de lokale gesprekskosten.

0906 of 0909-nummers voor amusementsdiensten

Met een 0906 of een 0909 telefoonnummer kunt u betaalde telefoondiensten aanbieden. De betaalnummers hebben beide een ander doeleinde. Zo wordt een 0906 nummer vaak gebruikt voor het aanbieden van diensten met een erotisch karakter. Wilt u graag een bel-spel, prijsvraag of spirituele lijn beginnen? Dan kunt u een 0909 nummer aanvragen. 0909 nummers worden vaak gebruikt voor amusementsdiensten. Leuk feitje: een 0909 nummer mag niet gebruikt worden voor een erotische dienst.


Wilt u meer informatie over servicenummers? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons en laat u adviseren.

 

Wij zijn Trimaxx, de beste telecom-provider van Noord-Limburg.​ Zo leveren we eerlijk geprijsde telecomdiensten aan het MKB op basis van eigen platform en netwerk.​ Dit doen we met een team van telecom-specialisten, aangevuld met expertise vanuit ZeroPlex.